Deloitte staakt controle van Indiaas miljardenbedrijf

Nog geen spoor van financiële resultaten Byju's over vorig boekjaar.

Deloitte heeft zich teruggetrokken als accountant van Byju's. Dat is de duurste start-up van India, een onderwijstechnologiebedrijf dat 22 miljard dollar waard is. Het bedrijf zou geen financiële cijfers hebben overlegd over het boekjaar dat eindigde in maart 2022. De resultaten van het bedrijf moesten in september worden opgeleverd.

De accountant zei dat hij niets had gehoord van het bedrijf over de "status van de auditgereedheid van de financiële overzichten en de onderliggende boeken en bescheiden voor het jaar eindigend op 31 maart 2022". Deloitte kan daarom niet beginnen aan de controle.

Byju’s heeft niet gereageerd op de verklaring van Deloitte. Het jonge miljardenbedrijf zou nu BDO in de arm hebben genomen als controlerend accountant. Volgens een verklaring zouden beide partijen een "zorgvuldig geplande transitietijdlijn" hebben afgesproken.

Byju’s zit al wat langer in de hoek waar de klappen vallen. Ondanks de grote interesse voor onlineonderwijs, lukt het niet om winstgevend te worden. In de VS heeft het bedrijf ruzie over een lening van ruim een miljard dollar. Financiers klagen dat er geen regelmatige financiële updates worden gegeven. De CFO van Byju’s is opgestapt. 

Volgens Byju’s wordt het boekhoudproces bemoeilijkt door een reeks overnames. De nieuwe CFO heeft verklaard dat de controles van de meeste dochterondernemingen al is afgerond. 
 

Gerelateerde artikelen