Deloitte speelt in op kansen die Cloud Computing biedt

Cloud Computing biedt accountants kansen om de dienstverlening uit te breiden. Deloitte springt hier als een van de eerste kantoren op in met de Assuring the Cloud-dienst.
Cloud Computing is in opkomst – geen wonder, de cloud vervangt dure en storingsgevoelige fysieke infrastructuren, verlaagt de IT-kosten en zorgt voor een meer flexibele beschikbaarheid van IT. Maar die cloud levert ook onzekerheid op – uw data zweven ‘ergens’ op het internet en niemand weet precies waar. Door die onzekerheid geven nog steeds veel bedrijven er de voorkeur aan belangrijke bedrijfsinformatie op hun eigen servers te beheren.
Hier ligt een nieuwe kans voor accountants om de dienstverlening uit te breiden. Een van de eerste kantoren op dit terrein is Deloitte, dat met de Assuring the Cloud-dienst belooft de volledige infrastructuur te bewaken, zekerheid te kunnen geven over de locatie van uw data in de cloud en zelfs direct eventuele onvolkomenheden te rapporteren. Het behoeft geen betoog, dat de klant voor deze cloud-dienst alleen ‘per gebruik’ betaalt. 
Dat het Deloitte ernst is met de cloud-gerelateerde dienstverlening moge ook blijken uit de aankondiging op 18 december dat zij een consultancy-organisatie overnemen die zich specifiek richt op advisering rond cloud-gebaseerde systemen voor  middelgrote ondernemingen, de Lonsdale Group in Australië. 
“De cloud zorgt ervoor dat de nieuwste sophisticated toepassingen beschikbaar komen voor elke organisatie, zonder enorme investeringen. Het resultaat van deze democratisering van schaalvoordelen zorgt ervoor dat wij en onze klanten op nieuwe manieren kunnen gaan werken!”  aldus Deloitte in een persbericht. 
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
Gerelateerde artikelen