Deloitte: rapport over brexit zonder overleg regering

Het rapport over de aanpak van de brexit door het Britse kabinet waarover de BBC en The Times dinsdagochtend berichtten is geschreven zonder overleg met de Britse regering. Dat zegt Deloitte, dat de memo opstelde.

In de memo stond dat er onenigheid is in het Britse kabinet. Er zou nog geen vaste strategie voor het verlaten van de Europese Unie zijn. “Dit was een memo die in eerste aanleg bedoeld was voor een intern publiek'', schrijft Deloitte in een verklaring. “Er is geen opdracht voor gegeven door het kabinet of een ministerie en het is een visie op de taak waar Whitehall zich voor geplaatst ziet. Het rapport is gemaakt zonder dat Downing Street 10 is geraadpleegd en zonder informatie van ministeries.''

Het kabinet van de minister-president verklaarde dinsdag al dat het “zich niet kan herkennen in de inhoud van de memo”. “Dit is geen rapportage van de regering. We zijn bezig met het voorbereiden van een succesvolle uitvoering van brexit", aldus een woordvoerder. Premier May heeft beloofd eind maart het artikel 50 uit het Verdrag van Lissabon in werking te stellen, waarmee het vertrek van de Britten uit de EU formeel in werking wordt gesteld.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen