Deloitte partner van CIC en Venture Café

Deloitte, het Amerikaanse Cambridge Innovation Center (CIC) en Venture Café ondertekenen dinsdagavond op een speciale bijeenkomst met CEO’s uit de top van het bedrijfsleven en de startup-wereld een partnershipovereenkomst voor een intensieve samenwerking gericht op een duurzame verbetering van het innovatie-ecosysteem in Nederland.

Het CIC start een eerste buitenlandse vestiging in Nederland in het hart van Rotterdam. CIC Nederland is gericht op het samenbrengen en verder uitbreiden van het internationale netwerk van startups, investeerders en corporates. Met de komst van CIC Nederland wordt ook de Stichting Venture Café opgericht.

Na een intensieve samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, Deloitte, Rotterdam Partners, Innovation Quarter, Erasmus Centre for Entrepreneurship, het Havenbedrijf Rotterdam en CIC opent CIC nu haar deuren in Nederland. Daarnaast wordt de onafhankelijke Stichting Venture Café Rotterdam opgericht. In het Venture Café worden netwerkprogramma’s gelanceerd en gerichte initiatieven genomen ter bevordering van het innovatie ondernemersklimaat in de Randstad, waaronder ter bevordering van corporate venturing, angel investments en venture capital. Venture Café Rotterdam is fysiek gevestigd in CIC Nederland.

Deloitte is de eerste corporate partner in Nederland van CIC en het Venture Café. Jurriën Veldhuizen partner bij Deloitte: ‘CIC en het Venture Café kunnen een belangrijke katalysator zijn voor het innovatie-ecosysteem in Nederland. CIC Nederland geeft een enorme boost aan zowel start-ups als corporates en het vormt een belangrijke nieuwe luchtbrug tussen de Verenigde Staten en Nederland. Ik ben trots om onderdeel te zijn geweest van een geweldig team om dit te realiseren, samen met wethouder Maarten Struijvenberg. En vanaf nu dragen we ook als partner bij aan de realisatie en groei van de innovatie-community.’

Wethouder Maarten Struijvenberg: ‘De komst van CIC en Venture Café Rotterdam is een geweldige kans voor de innovatie van onze stad en haven. Dit geeft een flinke impuls aan onze economische ontwikkeling en werkgelegenheid van Rotterdam. Ik ben blij te zien dat Deloitte de kansen van CIC en Venture Café verzilvert met deze partnershipagreement. Deze multinationals hebben we nodig om Rotterdam klaar te maken voor de nieuwe economie, ik reken dat meer van dit kaliber organisaties het goede voorbeeld zullen volgen.’

De overeenkomst wordt getekend tijdens de dinerbijeenkomst van Center for the Edge met CEO’s en bestuurders uit de top van het bedrijfsleven. Tim Rowe, CEO van CIC geeft tijdens deze avond zijn visie op hoe een innovatie-ecosysteem het beste functioneert en hoe de ideale samenwerking tussen corporate, startups, universiteiten en overheid zou moeten zijn.

Gerelateerde artikelen