Deloitte opent expertisecentrum voor Artificial Intelligence

Om aan de snel stijgende vraag naar Artificial Intelligence te voldoen, heeft Deloitte vandaag het AI Center of Expertise (AICE) geopend.

Deloitte richt zijn pijlen al langer op deze nieuwe technologie. Zo liepen er in de afgelopen maanden tientallen projecten, intern en bij de klant, waarin AI een belangrijke rol speelt. Een goed voorbeeld is TAX-I, een tool voor fiscale experts (prototype). Binnen AICE is alle in de organisatie aanwezige AI-expertise op een plek bijeen gebracht.
 
TAX-I is een AI-tool die inzicht geeft in uitspraken van het Europese Hof van Justitie. Het biedt de gebruiker tekstanalyses, automatisch gegenereerde visualisaties en in de nabije toekomst ook voorspellende modellen. TAX-I biedt fiscale experts de mogelijkheid om snel objectief meningen te geven over complexe juridische vraagstukken.
 
Rapporten geschreven door AI
Sinds eind vorig jaar biedt Deloitte zijn klanten automatisch gegenereerde risico- en strategierapporten aan. Via DeloitteSmartReports.com kunnen klanten zelf een bedrijfs- of industrie rapport bestellen dat gebaseerd is op geavanceerde en geautomatiseerde analyses van meer dan 100.000 jaarverslagen wereldwijd. In minder dan een minuut heeft de klant het volledig gepersonaliseerde rapport in zijn of haar mailbox.
 
Marjolein Vlaming, AICE program manager, vertelt: “met AICE brengen we een groep van zo’n 80 AI-experts bij elkaar. Juist de combinatie van deep technology, security & legal expertise en kennis van actuele klantvragen stelt ons in staat om AI concreet voor organisaties toe te passen”.

Gerelateerde artikelen