Deloitte nummer twee in consultancy top tien ’thought leaders’

Al de grote vier hebben er een plakje veroverd, maar Deloitte was op een haar na op de eerste plaats geëindigd en moest alleen IBM vóór laten gaan.
Deloitte won deze prestigieuze ‘ranking’ op basis van de research die de organisatie verricht, meer in het bijzonder voor de rol van Deloitte University Press als verspreider van nieuwe kennis.
PwC verovert de zesde positie, KPMG staat op 8 en EY is hekkensluiter op 9.
 
Het tweejaarlijkse White Space rapport wordt opgesteld door Source Global Research en rangschikt 24 ‘global’ consultancies op basis van vier factoren: resilience, differentiation, appeal  en ‘prompting action’.
 
IBM staat op 1, omdat dit bedrijf het hoogst scoort in ‘resilience’  –  dat wil zeggen de gestage inspanningen van de onderneming  in fundamenteel en toegepast onderzoek, plus de manier waarop de resultaten daarvan in praktijktoepassingen vertaald worden; en bovendien kampioen ‘prompting to action’ blijkt.
 
Deloitte versloeg IBM op een tweetal factoren, ‘differentiation’ en ‘appeal’. Op de derde plaats staat de Boston Consulting Group, Capgemini Consulting op vier en Bain is nummer 5.
 
De Big Four hebben hun posities op deze ‘thought leadership’ lijst vooral te danken aan de vele overnames die zij de afgelopen jaren gepleegd hebben om hun adviesdiensten uit te breiden.
Volgens Source Global Research  zou Deloitte volgend jaar wel eens de eerste plqaasts kunnen overnemen, als de organisatie blijft investeren in haar uitgeverij Deloitte University Press!
Gerelateerde artikelen