Deloitte en Nyenrode onderzoeken relatie Good Governance en Corporate Performance

Deloitte Risk Advisory en Nyenrode Business Universiteit zijn een onafhankelijk, gezamenlijk onderzoek gestart naar de relatie tussen Good Governance en Corporate Performance. Het onderzoek wordt gedaan vanuit het Nyenrode Corporate Governance Instituut (NCGI).

Doel van het onderzoek is om inzicht te verkrijgen in, op welke manier governance de performance van bedrijven beïnvloedt en welke boardroom dilemma's daaruit voortvloeien.

Deloitte en Nyenrode zijn van mening dat het ontwikkelen van kennis op dit gebied, cruciaal is voor het maken van gefundeerde keuzes voor de impliciete of expliciete bestuursvraagstukken rond corporate governance.

Deloitte en Nyenrode gaan met dit onderzoek de dialoog aan met het bedrijfsleven. Door middel van de uitkomsten van het onderzoek hopen Deloitte en Nyenrode bestuurders een platform te kunnen bieden om zich in de toekomst beter te kunnen positioneren op het thema goed bestuur.

Het onderzoek wordt gedaan onder supervisie vanuit Deloitte Risk Advisory door Wim Eysink RA CIA, senior partner en Arjan ten Cate EMIA MSc Bsc, senior manager, en vanuit Nyenrode door dr. Daniëlle Melis MBA, voorzitter NCGI, prof. dr. Leen Paape RA RO CIA, dean en prof. dr. ir. André Nijhof, professor Sustainable Business and Stewardship.

Gerelateerde artikelen