Deloitte Digital investeert in studio voor co-creatie met klanten

Deloitte Digital heeft vandaag de overeenkomst getekend voor haar nieuwe Digital Garage in Building 1962 in the Olympic Amsterdam. Co-creatie en ruimte voor creatief talent staan centraal in de ontwikkeling van deze nieuwe studio die in 2018 haar deuren opent.

Een halve eeuw nadat Jan Wils de Citroën garage ontwierp, zal Deloitte in dit gebouw een moderne ‘digitale garage’ huisvesten. De Digital Garage zal Deloitte’s hub vormen voor creatie. Consultants, creatives, engineers en partners zoals Apple, Facebook en Salesforce gaan hier nieuwe digitale producten, diensten en capabilities ontwikkelen in co-creatie met klanten. Uitgangspunt is om met de beste design vaardigheden en de nieuwste augmented reality, mobile, IoT en blockchain technologieën producten en diensten te ontwikkelen die verrassen en waar eindgebruikers van gaan houden. 

Service experience

De keuze viel op Building 1962 vanwege haar verleden en het feit dat het altijd toonaangevend is geweest in hedendaagse, inspirerende werkplek design. Stephen Ward, managing partner Deloitte Digital: “We willen nieuwe energie brengen in de manier waarop we klanten bedienen in het digitale tijdperk. ‘Don’t tell me, but show me’ en co-creatie: dat is wat onze klanten vragen. De Digital Garage zal samen met partners en met behulp van nieuwe technologieën, van IoT tot AR, ontworpen worden. Bezoekers beleven de toekomst. En ons talent krijgt nog meer ruimte om uit te blinken, te experimenteren en elkaar te stimuleren. Het wordt dé plek voor co-creatie, prototyping, experience en innovatie.”

Creative Digital Consultancy

Met de Digital Garage onderstreept Deloitte Digital haar eigen identiteit binnen Deloitte en haar ambitie binnen de markt. Victor Hoong, partner Deloitte Digital, zegt: “Na recente acquisities zoals de creative agency Acne en Market Gravity, willen we als Deloitte Digital een nieuw marktsegment creëren en het nr. 1 Creative Digital Consultancy bureau in Nederland worden. De investeringen in onze eerste studio in Nederland en de recruitment van 100 fte aan extra digital talent liggen in het verlengde hiervan.”

 Volg Deloitte’s Digital Garage

Met de opening van de Digital Garage in Amsterdam heeft Deloitte Digital wereldwijd 46 studio’s. De opbouw van de Digital Garage studio is te volgen via het Instagram account van Deloitte Digital (deloittedigitalnl).

Gerelateerde artikelen