Deloitte bundelt expertise tot nieuwe dienst: leiderschapsontwikkeling

Kantoor neemt bedrijfspsychologen Kaisen Consulting over en combineert expertise met die van eigen leadership consulting specialisten - wereldwijd 700 adviseurs.
Het is nog maar kort geleden (2011!), dat de Europese Commissie grote accountancykantoren dreigde met verplichte afstoting van hun consultancytakken. Volgens de EC was/is er met al die niet-controlerende activiteiten mogelijk sprake van conflicterende belangen. Daarom zouden bijvoorbeeld de BigFour moeten kiezen tussen controleactiviteiten en andere diensten.
 
Inmiddels nemen ze de ene na de andere adviesfirma over. Zo heeft Deloitte besloten alle aandelen en activa van Kaisen Consulting over te nemen, een adviseur die vanuit Bristol (UK) met ruim dertig ‘occupational psychologists’ bedrijven in het VK en de VS steunt bij leiderschapsontwikkeling.  Dat was meteen aanleiding voor Deloitte om de honderden medewerkers, die het kantoor dezer dagen wereldwijd aanbiedt voor dergelijke dienstverlening, samen te brengen in een nieuwe tak of poot. 
 
De combinatie Kaisen Deloitte moet tegen 2020 met 700 professionals een van de grote spelers worden op de leiderschapontwikkelingsmarkt, jaarlijks  goed voor naar schatting 40 miljard dollar.
Volgens Dimple Agarwal, global organisation transformation and talent leader bij Deloitte, is “leiderschap inmiddels een echt board room issue. Deloitte’s 2015 Human Capital Trends wijst uit dat negen van de tien organisaties leiderschap als een van de belangrijkste zorgpunten noemt. En hoogstens een op de tien denkt een adequate pijplijn van nieuw talent te hebben.”
 
Gerelateerde artikelen