Deloitte bouwt aan grootste duurzaamheidsnetwerk ter wereld

De big four-firma gaat alle 350.000 werknemers scholen in duurzaamheid.

Deloitte heeft een investering van een miljard dollar aangekondigd in de wereldwijde praktijk van Sustainability & Climate. De organisatie wil daarmee een van de grootste netwerken voor duurzaamheid bouwen. 

Hiertoe richt de accountants- en adviesorganisatie het Deloitte Centre for Sustainable Progress op, dat wereldwijd opereert. Deloitte stelt hierin samen te werken met de wetenschap, het bedrijfsleven en overheidsorganisaties.

Alle medewerkers 350.000 medewerkers van Deloitte wereldwijd worden getraind in de bieden duurzaamheidsadvies, -onderzoek en -rapportages. De organisatie stelt hiervoor een curriculum van duurzaamheidstrainingen beschikbaar, waar ook klanten en leveranciers gebruik van kunnen maken. Het curriculum wordt virtueel en via het netwerk van Deloitte Universities aangeboden.

Jennifer Steinmann wordt de allereerste Deloitte Global Sustainability & Climate Leader. "Wij geloven dat een betere toekomst mogelijk is en om daar te komen zal afhangen van een diepgaande en blijvende verandering in houding en gedrag", aldus Steinmann. “Deloitte zet zich in om klanten te helpen om van duurzaamheids- en klimaatverplichtingen over te gaan naar actie.”

 

Gerelateerde artikelen