Deadline PE-punten nadert voor accountants

Oude targets nog van toepassing ondanks nieuw systeem permanente educatie.

Accountantsvereniging NBA roept leden op om de verplichte PE-punten over 2020 zo snel mogelijk te registreren. Op 30 juni is hiervoor de deadline. De oproep is vooral gericht op accountants die nog niet voldoende PE-punten hebben vergaard. 

Openbaar accountants hebben onder de PE-verplichting oude stijl de verplichting om minimaal 20 uur aan gecertificeerde cursussen te verwantwoorden. Het is gebruikelijk dat er vlak voor de dealine nog accountants zijn die te weinig van deze opleidingspunten hebben behaald. 

De NBA raadt hen aan om in dat geval het tekort aan te zuiveren via inhaalactiviteiten bij PE-instellingen die in 2020 bij de NBA geregistreerd stonden als erkende PE-instelling. “Aan de hand van het ontvangen deelnamecertificaat registreert u het overeenkomende aantal PE-uren op cursuscode 118620”, schrijft de NBA.

Ook voor de accountants in business geldt de verplichting minimaal 20 PE-uren te verantwoorden in 2020. Deze PE-activiteiten mogen zowel gestructureerd als ongestructureerd (zelfstudie en/of training on the job) zijn.

Gerelateerde artikelen