DataSnipper neemt AI-bedrijf in de VS over

UpLink maakt het mogelijk om enorme hoeveelheden documenten door te spitten.

DataSnipper uit Amsterdam, het automatiseringsplatform voor accountants en financiële professionals, neemt het Amerikaanse AI-bedrijf UpLink over. De overname van het Amerikaanse UpLink, volgt nadat DataSnipper begin dit jaar honderd miljoen ophaalde in een Series B-financiering. Het bedrijf werd bij die gelegenheid gewaardeerd op één miljard dollar.

De overname van UpLink is onderdeel van DataSnipper’s missie om een ​​uitgebreid AI-aangedreven audit-ecosysteem met wereldwijde impact te bouwen. Door de audit workflow te frontloaden met AI stelt UpLink auditors in staat om sneller te handelen en in plaats van data te zoeken, deze meteen te kunnen valideren. Dit vermindert handmatige inspanning en verbetert de nauwkeurigheid.

DataSnipper wordt gebruikt door meer dan 500.000 auditors, accountants en financiële professionals in meer dan 125 landen en bedient de vier grootste wereldwijde accountantskantoren.

De AI-native portal van UpLink is ontworpen om direct inzichten te verzamelen uit grote hoeveelheden klantdocumenten. Hiermee wordt een van de belangrijkste knelpunten in het auditproces opgelost: het verzamelen en beoordelen van documenten. Het stelt auditors in staat om direct honderden documenten te doorzoeken.

Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen