Curatoren Weyl claimen miljoenen van KPMG

De curatoren van het failliete vleesbedrijf Weyl claimen tientallen miljoenen euro’s van KPMG. Op dit moment wordt een civiele procedure tegen het accountantskantoor voorbereid. Dit meldt de regionale krant Tubantia.

In december vorig jaar oordeelde de Accountantskamer dat Weyl jarenlang ongestoord kon frauderen doordat de controle van de jaarrekeningen door KPMG feitelijk niets voorstelde. De accountant die de jaarrekeningen van Weyl Beef in 2008 en 2009 goedkeurde, werd door de tuchtrechter uit zijn beroep gezet. De voormalige accountant van KPMG heeft trouwens besloten om in hoger beroep te gaan bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven tegen het vonnis van de tuchtrechter.

De fraude bij Weyl leidde destijds tot een faillissementstekort van 150 miljoen euro. Voor de curatoren is dat bedrag het uitgangspunt bij de claim tegen KPMG, zo meldt Tubantia. Curator Jacques Daniels geeft aan dat ‘momenteel’ niet wordt gesproken met KPMG. Hij verwacht dat de civiele rechtszaak in het najaar begint. Het is grotendeels een schriftelijke procedure, die wel een jaar kan duren.

Gerelateerde artikelen