Crowdfundingactie Manifesto

Manifesto, 'gamechanger in de accountancy' gaat geld ophalen via investeringsplatform Eyevestor geopend. Gisteren is een crowdfundactie gestart.

Manifesto is opgericht door Monique Piet en Erik Friedeberg. Beiden delen de visie dat accountancy zeker niet alleen om de cijfers gaat, dat de ondernemers achter die cijfers veel belangrijker zijn. "Waar de traditionele accountant stopt bij de jaarrekening, kwartaalcijfers en meer van dit soort financiële documenten, begint Manifesto met de droom van de ondernemer. Worden ondernemers gecoacht om alles uit zichzelf te halen en zo hun droom dichterbij te brengen. De cijfers zijn daar het resultaat van, maar ook het geluk en het plezier van de ondernemers in wat zij doen",  aldus een persbericht.

Manifesto is een coöperatie. De organisatie, die geleid wordt door Erik Friedeberg en Monique Piet, is eigendom van de leden, betekenisvolle ondernemers uit het Midden- en Kleinbedrijf. Manifesto heeft verder een zogeheten ‘Vliegende brigade’ die bestaat uit een divers team van experts, zoals juridische en fiscale experts, HR-adviseurs, makelaars, pensioen-, subsidie-, en transitiespecialisten. Er wordt gewerkt met een duurzame bedrijfsvoering. (Over)winsten worden binnen de coöperatie behouden, zodat er nog meer gedaan kan worden voor ondernemers. Ook wordt een deel aangewend voor netwerkbijeenkomsten met inspirerende sprekers.

Nu wil Manifesto – gevestigd in Amsterdam en Breda – haar eigen vermogen verder versterken om meer vestigingen in Nederland en zelfs in België openen. "Dus ook het team wordt verder uitgebreid. Er wordt nog meer kennis en expertise in huis gehaald. Ook haar online aanwezigheid zal de komende tijd verder vergroot worden",  aldus het persbericht.

 Manifesto heeft een registratiepagina geopend waar de investeringspropositie is uitgelegd. Hier hebben geïnteresseerden alle informatie kunnen downloaden en kunnen aangeven met welk bedrag zij willen investeren.

Ook is er een investeringspagina op het investeringsplatform Eyevestor, een digitale omgeving voor het verkopen, beheren en behandelen van aandelen in niet-beursgenoteerde bedrijven. 

Gerelateerde artikelen