Crowdfunders hanteerden foutief model accountantsrapport

Accountants mogen de versie van de branchevereniging niet meer gebruiken.

De Branchevereniging Nederland Crowdfunding heeft een model accountantsrapport voor crowdfundingplatforms offline gehaald. Het document voor het rapporteren van feitelijke bevindingen verkondigt een misvatting over geldende wet- en regelgeving. Daardoor voldoet het niet aan de vaktechnische eisen, zo waarschuwt de NBA.

Accountants die voor zulke platforms werken moeten checken of ze nog zo’n foute versie hebben. Ze mogen daar niet meer mee werken. “Temeer omdat de onderliggende werkzaamheden niet eenmalig zijn, maar een doorlopend karakter dragen”, voegt de NBA eraan toe.

Om welke fouten het precies gaat is niet bekendgemaakt. Op de website van de Branchevereniging Nederland Crowdfunding staat nog wel vermeld dat er een model accountantsrapport beschikbaar is dat het afronden van een vergunningaanvraag voor crowdfundplatforms mogelijk maakt.

“In het kader van het verkrijgen van een vergunning zijn de leden van de branchevereniging gekomen met een voorstel voor een model dat door de accountant kan worden aangeleverd”, zo schrijf de branchevereniging. Ook staat vermeld dat De Nederlandsche Bank (DNB) het document werkbaar vindt.

Maar in een aparte passage staat ook dat het model voor een accountantsrapport wordt herzien “in lijn met de vernieuwde standaard voor accountants”.

Lees hier wat de Branchevereniging Nederland Crowdfunding meldt over het model accountantsrapport

Gerelateerde artikelen