COSO komt met Internal Control Certificate

Het Committee of Sponsoring Organizations of the Treadway Commission, kortweg de COSO, introduceert een nieuwe Internal Control Certificate opleiding.
COSO’s nieuwste gecerificeerde opleiding biedt financials, inclusief interne auditors en accountants, de mogelijkheid om een extra aantekening/competentie te verwerven binnen het kader van het 2013 COSO Internal Control-Integrated Framework.
 
Het programma biedt een combinatie van afstandonderwijs en hands-on workshops, afgesloten met een online examentoets. Nadat men voor alle drie geslaagd is, ontvangen deelnemers een officieel COSO certificaat, dat ‘aantoont’ dat de betreffende financial in staat geacht mag worden een effectief systeem voor interne control te ontwerpen en implementeren, op basis van datzelfde COSO-framwork.
 
De opleiding kan alleen gevolgd worden via de vijf sponsors van COSO: de American Accounting Association, het American Institute of CPAs, Financial Executives International, het Institute of Management Accountants en het Institute of Internal Auditors. In 2016 bieden het IIA en AICPA driedaagse workshops. 
 
Het curriculum (met 25,5 US CPE credits) leidt de deelnemer dwars door het Framework, met realistische scenario’s. Deelnemers maken kennis met de principle-based benadering van COSO, leren risico’s te identificeren en wegen, en daarnaast de organisatie vertrouwd te maken met nut en noodzaak van interne controle. het programma stelt hen ook in staat hun ervaring te delen met collega-studenten.
 
Gerelateerde artikelen