Convenant samenwerking Kansspelautoriteit en AFM

In de strijd tegen witwassen, corruptie en financiering van terroristen neemt naast de accountant en de notaris ook de Kansspelautoriteit haar verantwoordelijkheid.
De Kansspelautoriteit en de AFM hebben afspraken gemaakt over hun samenwerking bij de uitvoering van de Wet op het financieel toezicht(Wft), de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en de Wet op kansspelen (Wok).
 
Zij besloten tot deze samenwerking, om overlap van werkzaamheden te voorkomen en om de kwaliteit van beide toezichtdomeinen te bevorderen. De afspraken over samenwerking en informatie-uitwisseling met betrekking tot Wok, Wft en Wwft zijn vastgelegd in een Convenant dat donderdag jl. werd ondertekend door de bestuurders van beide toezichthouders.
 
Nog in 2013 bleek uit een grootschalig onderzoek naar witwassen, bij welk onderzoek ook de Kansspelautoriteit betrokken was, dat criminelen winsten uit handel in en productie van drugs investeerden in vastgoed en illegale gokactiviteiten, zoals het aanbieden  online kansspelen.
 
Gerelateerde artikelen