Concept Invulwijzer SiSa-bijlage 2015 gepubliceerd

Het ministerie Van BZK heeft de Concept Invulwijzer SiSa-bijlage 2015 gepubliceerd. SiSa (Single information, Single audit) is sinds 2006 de manier waarop medeoverheden (provincies, gemeenten en gemeenschappelijke regelingen) zich per jaar verantwoorden over de besteding van specifieke uitkeringen.

Wijzigingen ten opzichte van 2014

Het volledige format van de SiSa-bijlage verantwoordingsinformatie 2015 bevat 39 regelingen. Dit zijn drie regelingen minder dan in het format van de SiSa-bijlage verantwoordingsinformatie 2014 (42 regelingen).

Mede hierdoor is ook de omvang van de volledige tabel verminderd. Voor regelingen die vervallen zijn, hoeft geen verantwoordingsinformatie meer via SiSa/CBS te worden aangeleverd.

Een belangrijke wijziging in 2014 en 2015 is de afbouw van de verzameluitkering. Een verzameluitkering is een specifieke uitkering aan provincies en gemeenten per ministerie waarin bedragen voor beleidsthema’s zijn opgenomen. Een financiële verantwoordingsplicht aan het Rijk via de verzameluitkering wordt niet langer opportuun geacht. Verzameluitkeringen zijn in 2014 of in 2015 beëindigd of uitgekeerd via een decentralisatie-uitkering.

Een andere belangrijke wijziging is de verantwoording van het participatiebudget, dat is veranderd vanwege de decentralisaties.

 Concept Invulwijzer SiSa-bijlage 2015

Gerelateerde artikelen