Compliancetool voor het kleine accountantskantoor

Kantoren zonder bureau vaktechniek zijn bang dat ze nieuwe regels niet oppikken.

Voor het kleine accountantskantoor is er sinds dinsdag een speciale compiancetool beschikbaar. Daarmee kan een kantoor aflezen of de eigen organisatie voldoet aan wet- en regelgeving die geldt voor accountantskantoren.

De tool, COMPact, is beschikbaar gesteld door de NBA. De kleine accountantspraktijk kan die gebruiken om alle compliancetaken te bundelen in een digitale jaarplanning. Per taak zijn er links die toegang geven tot de regelgeving die van toepassing is. Onder ‘klein’ verstaat de NBA een kantoor met minder dan vijf medewerkers.

Het stukje digitale gereedschap is bedacht omdat accountantskantoren zonder eigen vaktechnisch bureau vrezen dat ze updates missen in wet- en regelgeving. Accountants twijfelen wel eens of ze gedurende het jaar genoeg doen om compliant te zijn.

Kleine accountantskantoren die met COMPact willen werken kunnen zich melden bij de NBA.

Leer de compliance van de wet- en regelgeving voor accountants in het MKB moeiteloos toepassen met de ondersteunende software COMPact en voorkom zoekwerk. Praktisch, interactief en direct toepasbaar in jouw accountantspraktijk.

Gerelateerde artikelen