CEO Sacha Romanovitch: Grant Thornton UK wordt MVO

Drie maanden na haar benoeming legt Romanovitch uit aan de Management Consultancies Association wat haar visie voor het kantoor inhoudt.
Sacha Romanovitch is in meerdere opzichten een ‘frisse wind’. Zo  kondigde zij meteen na haar aanstelling aan dat zij haar salaris ging begrenzen, tot maximaal twintig keer het gemiddelde salaris bij het kantoor. Een gemiddelde topmanager in de Londonse City verdient 149 maal het gemiddeld salaris bij zijn ( soms haar) onderneming. Tegelijk kondigde GT aan, over te gaan naar het shared enterprise-systeem en daarmee een soort coöperatie te worden. Waarmee het gemiddeld salaris overigens met tot 25% zal gaan stijgen, vanwege de winstdelingsregeling…
 
Romanovitchs consultancy-plannen zijn niet gering. Zij wil in de eerste plaats ‘een verschil maken’ door een wezenlijke bijdrage te leveren aan de Britse economie. Daartoe wil zij dé adviseur van het Britse MKB worden, want “die draagt het Britse economische succes”. De drie belangrijkste uitdagingen die zij ziet zijn:
Connectivity, waardoor alles anders wordt
Transparantie – waarbij zij TED-speaker Chris Anderson citeert met zijn “ it is a bad time to be evil”, en
De noodzaak van echte innovatie, omdat we beseffen dat we in een materieel eindige wereld leven.
 
Deze drie issues zijn onderling nauw verbonden, aldus Romanovitch, en eerder een sociale dan een technologische uitdaging . “We leven en werken nog in een maatschappelijke ordening, die uit het industriële tijdperk stamt, met overal expliciete hiërarchieën, zuilen en piramides.  We moeten af van die structuur, die uiterst inefficiënt geworden is, en veranderen naar een netwerksamenleving met allerlei ‘hubs’ via welke we steeds opnieuw verbindingen leggen. Nieuwe technologie maakt dat mogelijk, zo ze het niet afdwingt."
 
Er zijn twee soorten adviesbureaus, constateert Romanovitch: zij die zichzelf beoordelen op grond van de waarde die zij creëren voor hun klanten, en zij die hun prestaties meten aan de hand van de fees die zij binnenhalen.
Het moge duidelijk zijn waar de nieuwe CEO Grant Thronton positioneert.
 
Veel meer over haar ideeën en plannen leest u op www.consultant-news.com/.
Gerelateerde artikelen