Celstraf voormalig manager EY UK vanwege voyeurisme

George Thomas, een voormalig manager van EY in het Verenigd Koninkrijk, moet vier jaar de cel in vanwege voyeurisme. Hij had heimelijk van duizenden mensen video-opnames gemaakt op zijn werk en in toiletten van horecagelegenheden.

Thomas maakte zes jaar lang in het geniep opnames van zijn slachtoffers. Hij installeerde opnameapparatuur in douches en toiletten op zijn werkplek en in de wc’s van cafés in Londen. Daarbij nam hij zo’n 650 uur aan videomateriaal op.
 
Een woordvoerder van EY zei: ‘Deze aanklacht vormt een ernstige aantasting van de privacy die wij verschrikkelijk vinden. We hebben alles gedaan wat we konden doen om de slachtoffers van EY te steunen en we hebben de politie geholpen bij hun onderzoek. De dader is nu veroordeeld en gestraft.’

Volgens de Daily Telegraph ontdekte een vrouwelijke medewerkster van EY in maart van dit jaar een apparaat in de douche. Er zat een geheugenkaart in, die ze direct naar haar manager bracht. De politie ontdekte dat er op het apparaat opnames stonden die op meerdere locaties gemaakt waren.
 
Toen Thomas in april werd gearresteerd, vond de politie twee verborgen camera’s in zijn laptoptas en een aantal geheugenkaarten en een draagbare harde schijf in een kast.

Thomas bekende tijdens de rechtszaak schuldig te zijn aan alle 15 misdrijven die hem ten laste waren gelegd, waaronder voyeurisme en het maken van onfatsoenlijke foto’s van kinderen. Hij werd veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en kreeg een ‘Sexual Harm Prevention order’ voor de duur van tien jaar.

Gerelateerde artikelen