Carrièrevooruitzichten voor vrouwen in Finance steeds beter

Twee van de drie 'finance chiefs' denken dat de kansen voor vrouwen in finance & accounting steeds beter worden. 87% van de CFO’s verwacht snel meer vrouwen in de C-suite.
Uit nieuw onderzoek van Robert Half blijkt, dat 81% van ‘finance directors’ het idee van meer vrouwelijke CxO’s steunt.  Bovendien lijkt voor vrouwen die CEO willen worden de route via een carrière in finance een goede keuze. 
 
Een rapport van de Financial Reporting Council (FRC) in Groot Brittannië stelt vast dat het aantal vrouwen onder studenten en stagiaires in finance en accounting tussen 2010 e3n 2014 ongeveer gelijk gebleven is (met ongeveer 50%) . Het percentage vrouwen onder afgestudeerde financials steeg van 34% naar 36%. Blijkbaar is het uitvalpercentage verschillend.
 
Vrouwelijke leidinggevenden zijn positiever over hun carrièremogelijkheden dan mannelijke; 92% van de vrouwelijke denkt dat vrouwen meer kans hebben om tot de C-suite door te dringen, en 83% van hun mannelijke collega’s denkt dat ook.
 Bijna 90% van de vrouwelijke CFO’s denkt dat vrouwen na een carrière binnen Finance CEO kunnen worden – drie van de vier mannen geven de dames gelijk.
 
De financiële functie smacht naar andere conmpetenties… 
 
Gerelateerde artikelen