Canadese banken met KPMG en Microsoft naar gedistribueerd grootboek

R3 blockchain consortium ontwikkelt proof-of-concept systeem.

De grootste vijf Canadese banken, BMO, Cibc, RBC, Scotiabank en TD hebben samen met de Canadese centrale bank het R3 blockchain consortium opgericht, dat een blockchain-systeem heeft ontwikkeld dat gebruik maakt van ‘Cad-coins’ als fiduciaire valuta . KPMG Canada springt nu op deze rijdende kar en biedt, met als infrastructuur het blockchain-as-a-service platform van Microsoft, een reeks diensten aan die de banken moeten helpen de nieuwe technologie optimaal in te zetten.Doel van de exercitie is snellere en veiliger transactieverwerking, stroomlijning en automatisering van ( nog meer bancaire) back-office functies en last but not least lagere kosten.

Professional services gigant KPMG belooft ‘full lifecycle support’, van strategisch advies tot en met het ontwikkelen van business cases, van de bouw, implementatie en integratie van de systemen  tot en met het dagelijks management van de blockchain-infrastructuren van de banken.

Volgens KPMG omvat hun dienstverlening naast de technische codering zowel managementadvies als risk-consultancy rond financiële processen, met de heersende wet- en regelgeving als kern. Extra USP: de nauwe relatie met Microsoft. Samen zullen ze de banken helpen naar de cloud te migreren voor hun complete gegevensopslag, tegelijk met de omarming van het gedistribueerde grootboek als kerntechnologie..

Finextra

Gerelateerde artikelen