Business Continuity Management

Het Chartered Global Management Accountant (CGMA) Institute publiceert een handleiding met tips en checklists om uw organisatie ( of die van uw cliënt) te ‘rebooten’ na een ramp of ongeluk.
In de handleiding geeft CGMA een overzicht van wat ‘business continuity management’ inhoudt en een stappenplan plus checklists, die een organisatie kan gebruiken de normale gang van zaken te herstellen nadat deze onderbroken of onmogelijk gemaakt is door rampen als noodweer, brand, een op het kantoor neerstortend vliegtuig of aanval door terroristen. 
 
De behoefte aan een dergelijke handleiding, aldus CGMA, is alleen maar gegroeid de laatste tijd, doordat organisaties steeds meer onderling ‘connected’ zijn en de risico’s, ook van natuurrampen als overstromingen en dergelijke fors zijn toegenomen.
 
De handleiding biedt een referentiemodel voor het opzetten en in stand houden van adequate business continuity management (BCM) procedures en de rollen en verantwoordelijkheden van de belangrijkste spelers daarin.
 
Business Continuity Management – Key Strategies and Processes is hier te downloaden.
Gerelateerde artikelen