Business barometer: emerging trends in funding for cash flow and expansion

Het Britse bedrijfsleven zoekt driftig naar alternatieve financieringsbronnen om werkkapitaal, innovatie en uitbreiding te financieren.
Uit de Business Barometer van de Close Brothers Invoice Finance Quarterly blijkt, dat steeds meer Britse ondernemingen afscheid nemen van hun traditionele bancaire partners, wanneer zij een oplossing zoeken voor problemen als te late betaling van facturen en cashflow-risico’s, maar ook om plotselinge groeikansen te verzilveren.
 
Uit het onderzoek bijkt ook hoe schadelijk die late betalingen zijn voor een groot aantal MKB-bedrijven, nu veel ondernemingen elk jaar duizenden ponden afschrijven als oninbaar of in elk geval veel te laat betaald.
 
Dat verklaart voor een deel ook de populariteit van (nieuwe) dienstverleners, die daar soepeler oplossingen bieden dan de traditionele banken. In december 2013 zei nog 45% van de bedrijven dat zij bij de bank zouden aankloppen voor kortlopende leningen. In juni 2015 was dat nog maar 27%. Bijna een derde van de ondervraagde bedrijven zegt nu een beroep te doen op  invoice- of asset-based financing dienstverleners, nog eens 10% zegt te denken aan asset based lending (ABL).
 
De Business Barometer is te dwonloaden via www.accountancyageinsight.com/.
Gerelateerde artikelen