Britten pakken belastingroutes aan

Groot-Brittannië pakt belastingconstructies van multinationals als Google en Starbucks aan. De omleidingen, waardoor ze nauwelijks belasting betaling op het eiland, worden met 25% belast.
Daartoe komt de minister van Financiën George Osborne met een aparte regeling. Die richt zich specifiek op bedrijven die aantoonbaar ‘veel inspanningen’ doen om hun belastingaangifte richting 0% af te bouwen. De aanval op belastingparadijzen volgt op grote ophef bij het Europese publiek over de tot nu toe legale belastingontwijking.
De belastingheffing, in Groot-Brittannië ‘Google tax’ genoemd, valt buiten het huidige belastingsysteem, aldus de Financial Times, die inzage in het voorstel kreeg dat vandaag moet worden gepresenteerd.
De heffing zou in april 2015 ingaan. Osborne wil multinationals dwingen om in ieder geval de standaard 20% belasting te betalen.
 ___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
Gerelateerde artikelen