Britse toezichthouder: informeer aandeelhouders in jaarverslag over risico’s Brexit!

De Financial Reporting Council waarschuwde gisteren dat Britse ondernemingen in hun jaarverslag ook de risico’s van een eventuele Britse uittreding moeten kwalificeren en kwantificeren.
En het is ook aanbevelingswaardig, extra speciale aandacht te geven aan de gevolgen van de dalende grondstoffenprijzen en lage rente, aldus de FRC gisteren.
 
Veel bedrijven blijken de FRC om ‘guidance’ hierover gevraagd te hebben, bij de voorbereidingen van hun jaarverslag: wat moeten we wel en wat hoeven we niet mee te nemen?
 
"Asset prices zijn volatieler dan ooit, de olieprijs is historisch laag, her en der dreigen wellicht negatieve rentes – en daar komt nog eens het referendum over een mogelijke Brexit bovenop,” aldus FRC Chief Executive Stephen Haddrill  in een open brief aan het bedrijfsleven gisteren. “Het jaarverslag biedt investeerders als het ware een ‘snapshot’ van de onderneming en haar gezondheidstoestand, en dat betekent dat ook aan externe omstandigheden die die gezondheid en de ‘waarde’ van de onderneming sterk (kunnen) beïnvloeden aandacht gegeven moet worden.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
====================================================================
   
Wilt u systematisch onaangename verrassingen voorkomen? Wilt u aan de toegenomen regelgeving blijven voldoen? 
Dan is de tweedaagse cursus Enterprise Risk Management voor u onmisbaar.
Enterprise Risk Management (ERM) is de aangewezen methode om onzekere gebeurtenissen, risico’s en opportunities proactief en integraal te managen. 
 
Gerelateerde artikelen