Britse overheid ziet heil in Blockchain

In een nieuw rapport zegt de Chief Scientist van de Britse overheid dat blockchain-technologie “de relaties tussen overheid en burger compleet zal herdefiniëren – zowel in fiscale zin als qua transparantie, informatiedeling en wederzijds vertrouwen."
De Britse overheid werkt er hard aan om de belastingaangifte en –inning steeds meer ‘real-time’ te maken. Zo ligt er een (controversieel) voorstel om het MKB elk kwartaal te laten rapporteren over de financiële prestaties – waarna automatisch een aanslag zou kunnen volgen. 
 
In een nieuw rapport van het Government Office for Science wordt verondersteld dat de blockchain-technologie in de visie van een e-Britain een grote rol gaat spelen. “The UK government digital service is developing a digital platform to deliver its services and distributed ledgers could be at the heart of this,” stelt het rapport, opgesteld onder leiding van Sir Mark Walport, chief scientific advisor van de regering Cameron.
 
In het rapport ‘Distributed ledger technology: beyond block chain’, bepleit Walport het integreren van blockchain in alle dagelijkse activiteiten van de overheid. “We gebruiken het Grootboek al sinds mensenheugenis – nu maken de blockchain-algoritmen het ons mogelijk om samen digitale gedistribueerde grootboeken aan te leggen, die veel meer en uitgebreider mogelijkheden bieden dan de papieren versies ooit vermochten.”
 
Het rapport, dat ook inzicht geeft in hoe de technologie op allerlei gebieden gebruikt kan worden, is te downloaden via www.gov.uk.
Gerelateerde artikelen