Britse MKB leent van familie en vrienden – en via credit card

Volgens de ruim duizend deelnemers aan een onderzoek door het Britse Institute of Directors heft slechts een op de drie bedrijfsleiders de afgelopen drie jaar aan hun bank gevraagd om (extra) financiering. 55% teerde in op de reserves, 15% vroeg familie en vrienden om een lening, en 12% leefde min of meer op de pof via creditcards van het bedrijf.

Vier van de vijf respondenten gaven de hoge eisen van banken de schuld, en minder dan de helft heeft de afgelopen jaren überhaupt geprobeerd geld te lenen via de bank. Van hun pogingen resulteerde 29% in een weigering door de bank.

Volgens het IoD wijst het onderzoek op serieuze cash flow problemen bij het Britse MKB. In oktober bleek dat banken in het VK de afgelopen 12 maanden ruim 400 miljoen pond minder krediet hadden verleend. De Bank of England rapporteerde in hun recente Trends in Lending dat in het tweede kwartaal van 2014 via het Funding for Lending programma van de Britse overheid (bedoeld om banken gemakkelijker leningen aan het MKB te doen geven) eveneens £400m minder leningen waren verstrekt.

Uit een ander onderzoek van het IoD, zo rapporteert het Instituut op 23 december jl. , blijkt dat twee derde van de Britse ondernemers klaagt over te late betaling door debiteuren.

Bron: www.telegraph.co.uk

___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
Gerelateerde artikelen