Britse accountants ontdekken oplossing voor personeelskrapte

Accountantskantoor profileren als techbedrijf trekt nieuwe generatie jongeren.

In Engeland denken accountantskantoren de oplossing te hebben gevonden voor het gebrek aan personeel. Door zich te afficheren als techbedrijf boren accountantskantoren een nieuw potentieel jonge werknemers aan. Het Britse vakblad AccountancyAge schrijft hierover.

Technologische bedrijven hebben op de arbeidsmarkt een duidelijk streepje voor, zo betoogt AccountancyAge. Jonge professionals, vooral uit de millennial- en Gen Z-generaties, hebbene en duidelijke voorkeur voor technisch onderlegde werkgevers. Toegang tot moderne tech-tools geldt als een verkoopargument op de arbeidsmarkt, ook voor accountantskantoren.

Accountantskantoren hebben de mogelijkheden om zich als techbedrijf te profileren. Geavanceerde technologieën zoals AI, machine learning en data-analyse vinden al hun weg naar de boekhouding en administratieve processen. Het vakblad verwijst naar tools als OfficeMojo van CPA Site Solutions, ontworpen om communicatie te automatiseren en administratieve lasten te verminderen.

Accountantskantoren die technologie-intensieve rollen in het leven roepen, creëren mogelijkheden voor accountants om zich bezig te houden met werk dat meer waarde toevoegt dan de traditionele routinematige banen waar de sector nu de aandacht mee trekt.

Dit aspect van integratie van technologie in de accountancy is volgens AccountancyAge aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een carrière met groei, uitdaging en de mogelijkheid om voorop te lopen in innovatie.

“Technologie geeft een nieuwe lading aan wat het betekent om accountant te zijn”, zo redeneert AccountancyAge. “Technologische functies veranderen de rol van de traditionele boekhouding en audit naar meer strategische, analytische en adviserende kwaliteiten. Deze evolutie trekt mensen aan die geïnteresseerd zijn in technologie en de toepassing ervan in zakelijke contexten.”

Naast het aantrekken van talent denkt AccountancyAge dat technologie ook een cruciale rol speelt bij het behouden van medewerkers. “De volgende generatie professionals wil werken voor moderne bedrijven die verandering omarmen en investeren in nieuwe tools om klanten te bedienen.”

“Bedrijven die er niet in slagen gelijke tred te houden met de technologische vooruitgang lopen het risico hun toptalent te verliezen aan concurrenten die een meer technologisch vooruitstrevende omgeving bieden.”

 

Gerelateerde artikelen