Brexit-memo kost Deloitte zes maanden overheidsopdrachten

Deloitte in het Verenigd Koninkrijk zal zes maanden lang geen pogingen doen om overheidscontracten binnen te halen. Deze maatregel is het gevolg van de heisa die vorige maand ontstond over een door Deloitte opgesteld rapport over de aanpak van de brexit door de Britse overheid.

In de memo stond dat er onenigheid in het Britse kabinet zou zijn. Er zou nog geen vaste strategie voor het verlaten van de Europese Unie zijn. Het Britse kabinet was op zijn zachtst gezegd ‘not amused’ over het rapport en zei zich niet in de inhoud te herkennen. Deloitte liet in een verklaring weten dat de memo bedoeld was voor een intern publiek.

Britse kranten melden vandaag dat Deloitte zijn verontschuldigingen heeft aangeboden aan de Britse regering en aanbiedt om als straf zes maanden lang niet mee te dingen naar overheidsopdrachten. Downingstreet 10 zou niet ontkennen dat het accountantskantoor daadwerkelijk een moratorium van zes maanden heeft ingelast. Sterker nog, The Times stelt dat Theresa May Deloitte gedwongen heeft dit besluit te nemen.

 

Gerelateerde artikelen