Bijna 1500 salarisadministrateurs actief op online ontmoetingsplek Belastingdienst

Het Forum Salaris, dat de Belastingdienst midden april op proef opende, telt inmiddels 1.450 deelnemers. Het forum biedt salarisadministrateurs de mogelijkheid tot online interactie met vakgenoten en de fiscus. Doel is te komen tot een zo juist en volledig mogelijke loonaangifte.

Op Forum Salaris stellen salarisadministrateurs vragen over de loonaangifte aan vakgenoten. Waar nodig bieden Belastingdienst en UWV de helpende hand bij de beantwoording. Daarnaast biedt het forum salarisadministrateurs praktische informatie, zoals nieuws over loonheffingen, praktische handreikingen, informatie over toezichtthema’s en jurisprudentie.

Salarisadministrateurs bespreken wekelijks vragen over bijvoorbeeld over de nieuwe wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA), de Werkkostenregeling (WKR), bijtelling auto en tarieftabellen. Het zijn vaak vakgenoten die met het antwoord komen.

Soms leidt dat ook tot onderlinge discussies. De redactie van Forum Salaris plaatst een reactie als collega-salarisadministrateurs in de ogen van Belastingdienst en/of UWV een onjuist of onvolledig antwoord geven, of als een antwoord van vakgenoten uitblijft.

Op het Prikbord van het forum kunnen deelnemers elkaar vragen voorleggen die niet direct met het invullen van de loonaangifte te maken hebben. Een salarisadministrateur kreeg bijvoorbeeld van 11 vakgenoten een reactie op de vraag ‘Wie heeft ervaring met een goed softwarepakket voor loonaangifte?’ En op de vraag: ‘Heeft iemand ervaring met de schriftelijke Vakopleiding Payroll Services (VPS)?’, volgden 5 reacties, én een bedankje van de vraagsteller.

Het Forum Salaris past bij de stappen die de Belastingdienst zet in het moderniseren van de interactie met burgers en bedrijven. Ook sluit het forum aan bij de directe samenwerking die de Belastingdienst met belanghebbenden zoekt om bijvoorbeeld informatie te delen.

• Forum Salaris

Gerelateerde artikelen