Big Four in Engeland onthouden steun aan Pro-EU brief

Veel grote Britse ondernemingen ondertekenden een open brief, waarin zij verklaarden Groot Brittannië binnen de EU te willen houden. De Grote Vier waren daar niet bij.
Leiders van ruim een derde van alle grote Britse ondernemingen ondertekenden een pro-EU advertentie in The Times, maar de CEO’s van Deloitte, EY, PwC en KPMG  hebben zich tot dusverre onthouden van commentaar of een openbare mening.
 
Volgens de captains of industry, waaronder 36 CEO’s van FTSE100 bedrijven, roepen de Britten op om in het aanstaande referendum vóór het lidmaatschap te stemmen. Zij waarschuwen dat Groot Brittannië uiteindelijk alleen maar negatieve gevolgen zal ondervinden van een Brexit.
 
Wel zijn zij verheugd, dat Cameron een aantal eisen ingewilligd heeft weten te krijgen, waaronder minder strikte regelgeving. En ook Frances O’Grady, de leider van de Britse vakbeweging het Trade Union Congress (TUC),  heeft gezegd dat de Britse arbeiders weinig hoefden te verwachten van de anti-Europeanen.
 
Uit allerlei onderzoek blijkt dat slechts zo’n 30% van de ondernemers echt vóór een Brexit is. En ook Moody’s waarschuwt dat de credit rating van het VK zal dalen, mocht het land ervoor kiezen de EU te verlaten.
Maar de grote accountantskantoren zwijgen. Voorshands?
 
Gerelateerde artikelen