‘Big Four hebben moeite met Monitoring Commissie Accountancy’

De Big Four accountantskantoren hebben moeite met de samenstelling en onafhankelijkheid van de Monitoring Commissie Accountancy (MCA). Dit schrijft De Telegraaf vandaag.

Volgens de krant haakten Deloitte, EY, KPMG en PwC gezamenlijk af bij de presentatie die voorzitter Ada van der Veer afgelopen donderdag namens de monitoringscommissie verzorgde over het voorgenomen werkprogramma.

Eerder deze maand kreeg Van der Veer een veeg uit de pan van de Ondernemingskamer vanwege haar rol als commissaris bij Meavita. De Ondernemingskamer stelde daar wanbeleid vast en Van der Veer zou verantwoordelijk gehouden worden voor het ‘onthouden van belangrijke signalen’ over het functioneren van topman Meuwese aan medecommissarissen.

De NBA bevestigt dat de uitspraak van de Ondernemingskamer aanleiding was om de positie van Van der Veer te evalueren, maar volgens voorzitter Pieter Jongstra is de conclusie getrokken dat er geen reden is om aan de competenties en integriteit van Van der Veer te twijfelen.

De Monitoring Commissie Accountancy is eerder dit jaar door de NBA ingesteld om te werken aan herstel van de geloofwaardigheid en het gezag van de accountancysector. De commissie is het vervolg op het rapport ‘In het publiek belang’ (september 2014) over de toekomst van het accountantsberoep in Nederland.  

• Telegraaf: Voorzitter commissie accountancy onder vuur

 

___________________________________________________________________________________________________

Bezoek Big Data Day op 30 maart 2016 – Eindelijk praktische antwoorden
Big Data & Analytics verandert continu uw werk. Ruim 85 procent van de financials wil daarom verregaand investeren in deze capaciteit. Maar hoe begint u? Hoe werkt het? Wat kost het? U ontdekt het op 30 maart 2016 tijdens Big Data Day, een uniek event voor CFO’s en controllers. Leer via praktijkvoorbeelden en verhalen van top experts hoe u Big Data & Analytics succesvol toepast. Zij helpen u om het laag hangende fruit direct te plukken. Schrijf u nu in.

___________________________________________________________________________________________________ 

Gerelateerde artikelen