Big Four don’t always pay more

Het maakt niet uit of je voor een klein kantoor of een van de BigFour werkt - in London althans.

Onderzoek door Emolument onder ruim 1400 accountants concludeert  dat er qua salaris nauwelijks verschil is tussen grote en kleine kantoren, in de verschillende fasen van je carrière. Medewerkers met een of twee jaar ervaring verdienen bij beide gemiddeld £32.000 per jaar. Heb je drie of vijf jaar ervaring, dan verdien je bij de Grote Vier gemiddeld £45.000, met een bondus(kans) van £1000 ; bij een kleiner kantoor is het gemiddeld inkomen £46.000.

Uit het onderzoek blijkt wel dat de accountants die op het kantoor zelf werken meer verdienen dan hun collega’s die naar de klant toe gaan, vooral als die klant in de financiële sector werkzaam is. Ook senioren, die bij de klant werken, verdienen liefst 21% minder dan de ‘interne’ accountants – die verdienen gemiddeld £58.00 tegen de £46.000 van de ‘external consultants’.

In de hogere regionen met managementverantwoordelijkheden is dat verschil gegroeid tot 28%  – internen verdienen gemiddeld 80.000 pond en externen 57.000. De bonussen van en voor de internen zijn ook fors hoger, op managementniveau kunnen die oplopen tot 9% voor de internen..

economia

Gerelateerde artikelen