BEPS in de praktijk: Ook Nieuw Zeeland zegt: prima idee, maar…

Nieuw Zeeland gaat ook de strijd aan met base erosion and profit shifting – maar niet ten koste van de concurrentiekracht van het land, aldus staatssecretaris van belastingzaken Todd McClay.
Deze belofte deed McClay tijdens een speech voor eeen BEPS-conferentie georganiseerd door de Chartered Accountants Australia and New Zealand.
Hij legde uit dat het beleid van de Nieuw-Zeelandse overheid  met betrekking tot de OESO-=acties op drie pijlers gebaseerd is: verstandige hervormingen binnen een kaderstelling die uitgaat van lage tarieven; vereenvoudiging van de wetgeving om de belastingdienst in staat te stellen zelf effectiever en efficiënter te werken, en ten derde “a sensible, measured response to BEPS”- met andere woorden, met mate en alleen voor zover we er geen nadelige gevolgen van ondervinden.
 
In elk geval mag BEPS niet leiden tot zwaardere administratieve lasten voor het bedrijfsleven. En het mag ook niet schadelijk zijn voor buitenlandse investeringen in Nieuw Zeeland. 
 
"BEPS is a matter of global concern for tax jurisdictions and no less so for New Zealand. The OECD is leading the charge at an international level, but New Zealand’s response will, as always, be to take the considered view and consider the OECD recommendations and how they fit in with our tax system as a whole." 
 
Gerelateerde artikelen