BEPS in de praktijk: Kanaaleiland Guernsey weer gekozen tot European Captive Domicile of the year

Guernsey heeft voor de vierde keer deze bijzondere award gewonnen, tijdens de recente UK Captive Services Awards ceremonie.
Grote multinationals richten soms hun eigen verzekeringsmaatschappij op, een zogeheten Captive Insurance Company.  Zij verzekeren daar primair de eigen bedrijfsrisico’s, maar ook wel particuliere verzekeringen van het personeel. De captive is een van de manieren om zo eventuele winsten op die verzekeringen binnen de eigen onderneming te houden – terwijl de kosten natuurlijk wel als zodanig geboekt worden. Het vroegere concern Vendex KBB had in de gloriedagen zo’n eigen verzekeraar, Vendorisk! Vanzelfsprekend worden de betreffende risico’s onmiddelijk elders herverzekerd. 
 
De (organisator van de) UK Captive Services Awards looft jaarlijks prijzen uit voor de beste dienstverlening aan en door captive verzekeraars, en voor landen/jurisdicties die ‘exceptioneel’ klantvriendelijk  en innovatief zijn (qua regelgeving!) voor deze niche voor belastingontwijkers. Guernsey kreeg de prijs voor de vierde keer, eerdere winnaars waren bijvoorbeeld Ierland, Gibraltar, Luxemburg en Malta.
 
Dominic Wheatley, Chief Executive van Guernsey Finance, verantwoordelijk voor de pr en promotie van de financiële dienstverlening door en op het eiland, stelde dat  "Guernsey aan de captive verzekeraars steeds weer nieuwe mogelijkheden biedt; deze prijs is een erkenning voor onze expertise, waarmee wij ons wereldwijd weten te onderscheiden.”
 
Naast het eiland zelf waren onder de winnaars van dit jaar zelfverzekeraars als Aon Captive & Insurance Management, BWCI, Kane, White Rock Group, en Willis Towers Watson. 
 
Guernsey verwacht deze BEPS-niche ook in de toekomst verder uit te bouwen.
 
Gerelateerde artikelen