BEPS in de praktijk: HMRC betaalt Facebook meer voor advertenties dan zij ontvangt aan belasting

De Britse belastingdienst betaalde in 2014 Facebook £27.000 voor advertenties, die belastingbetalers vertelden op tijd en juist aangifte te doen, en stuurde een aanslag van £4.327.
De socialmedia-gigant betaalde in 2014 in Groot Brittannië een schijntje aan vennootschapsbelasting, namelijk 4327 pond, zo is gebleken uit de resultaten van een WOB-verzoek van Channel 4 News. In 2013 blijkt Facebook helemaal geen corporation tax betaald te hebben.  
 
Hetzelfde verzoek bracht aan het licht dat HMRC op haar beurt dat jaar £27.000 aan Facebook betaalde voor het plaatsen van advertenties, die belastingplichtigen moesten helpen op tijd en volledig aangifte te doen.
Tegelijkertijd gunde Facebook zijn medewerkers in het VK een gemiddeld inkomen van f £210.000 aan salaris en bonussen. De directie in London ontving voor £35,4 miljoen aan aandelenopties. Daarmee kwam het operationeel verlies van Facebook in het UK op £28,5 miljoen…
 
De Britse belastingdienst reageerde op het nieuws door te stellen dat net als alle moderene organisaties HMRC besefte hoe effectief communicatie met de klanten via Facebook kon zijn.
 
 
 
 
=============================================================================================================

Cursus Fiscaal Conflictmanagement
Wilt u tijdig fiscale conflicten herkennen en onderscheiden? Wilt u adequaat actie ondernemen om de risico’s voor uw organisatie en uw cliënt te beheersen? Dan is de cursus Fiscaal Conflictmanagement voor u onmisbaar.
 
Meldt u aan via Fiscaal Conflictmanagement
Gerelateerde artikelen