Benchmarking the Accounting and Finance Function 2015

Het is niet eenvoudig om te beoordelen hoe effectief en efficiënt een financiële functie opereert, als je die prestaties niet met die van een collega-organisatie kunt vergelijken. Dat doet Robert Half dus voor u.
Robert Half publiceert al weer voor de zesde keer hun jaarlijkse Benchmarking the Accounting & Finance Function rapport, met data over afdelingsmanagement, boekhouding, financial systems, sourcing, interne controls en  compliance.
 
De kosten van de finance-functie blijken in vele (US en Canadese) bedrijven fors te stijgen. Bij bedrijven met een omzet van tussen de $500 miljoen en $999 miljoen verdubbelen die zelfs, van 1% van de omzet in 2014 tot 2% in 2015. Bij bedrijven met een omzet tussen de één mijard en 5 miljard dollar nemen de kosten gemiddeld toe van 0,9% in 2014 tot 1,4% dit jaar. De deelnemers aan het onderzoek wijzen vooral op de toegenomen kosten van het werven en behouden van financieel talent, vooral salariskosten nemen fors toe.
Benchmarking the Accounting & Finance Function 2015 rapporteert over een onderzoek van werving- en selectiebureau Robert Half en de Financial Executives Research Foundation (FERF), onderdeel van Financial Executives International (FEI). 
Meer dan de helft van de ondervraagde afdelingen zegt nog steeds met de hand te rereconciliëren – 54 procent in de US, 55 procent  van de C De helft gebruikt geen cloud-diensten en is dat ook niet op korte termijn van plan.
 
Meer vergelijkingssdata via ww.roberthalf.com/.
Gerelateerde artikelen