Benchmarking: omzetten kleinste Amerikaanse accountants groeiden met 10,5%

Het 2016 Management of an Accounting Practice (MAP) onderzoek van AICPA ziet forse verschillen, afhankelijk van de organisatieomvang.

Ruim 1500 kantoren vulden de vragenformulieren in, die AICPA’s Private Companies Practice Section en CPA.com, de marketing & technology dochter van AICPA, de Amerikaanse collega’s voorlegden.

OF het nu ging om éénpitter-kantoren of  om grote organisaties met miljoenenomzetten, alle rapporteren dat de omzet en winst weer gestegen zijn, uitzonderingen daargelaten. Kampioen blijken de kleinste (omzet <$200.000) met gemiddeld 10,5% groei, het slechtst presteerden kantoren met een omzet tussen de $500.000 en $750.000. Zij wisten slechts 5% meer om te zetten. Kantoren met een omzet van >$10 miljoen groeiden gemiddeld met 7%. Die groei stagneerde relatief gezien bij middelgrote kantoren, met een omzet tussen de 5 en 10 miljoen dollar.

Alles over de omzetontwikkelingen, maar ook over andere zaken zoals prijsstrategie en de verschillende ‘billing techniques’ (fixed fee blijft leidend, value pricing en client-retainer fees rukken op) leest u in het MAP2016 rapport zelf.

Gerelateerde artikelen