Benchmark Accountancy Salaris- en kantoorontwikkelingen 2016-2017

Het rapport ‘Benchmark Accountancy Salaris- en kantoorontwikkelingen 2016-2017’ is verschenen. In deze publicatie worden de resultaten beschreven van het jaarlijkse onderzoek van de stichting Novak, Full•Finance Consultants en Auxilium Adviesgroep naar de ontwikkelingen op de accountancymarkt.

Het benchmarkonderzoek is dit jaar voor de vijftiende keer op rij uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat er tussen de grote en kleine accountantskantoren grote verschillen bestaan, vooral qua adviesomzet. De grote kantoren blijken meer de wind in de zeilen te hebben. Verder is duidelijk geworden dat de administratiekantoren de aansluiting bij de accountantskantoren gevonden hebben: de verschillen worden steeds kleiner.

In de periode juli 2015 tot en met oktober 2016 retourneerden 121 kantoren een enquêteformulier. De respondenten zijn accountants, administratie- en belastingadvieskantoren, tot circa 175 medewerkers. De verwerking van de enquêtegegevens vond in oktober 2016 plaats. Een deel van de resultaten is vergeleken met de informatie die verkregen is uit het vorige benchmarkonderzoek.

Het rapport is gepresenteerd op 15 november in Rotterdam, op 16 november in Eindhoven en op 17 november in Zwolle.

Bekijk het rapport ‘Benchmark Accountancy Salaris- en kantoorontwikkelingen 2016-2017’ hier.

Gerelateerde artikelen