Belastingschandaal kost PwC Australië bijna 400 banen

Grote Australische bank wijst PwC de deur uit angst voor reputatieschade.

PwC Australië zet het mes in de organisatie in navolging van het belastingschandaal dat de organisatie op haar grondvesten deed trillen. Als gevolg hiervan schrapt het bedrijf 338 functies. Volgens PwC Australië is de ingreep mede het gevolg van de tragere vertragende economische groei.

Het banenverlies is voor een deel toe te schrijven doordat Westpac, een van de grootste banken van het land, de samenwerking met PwC heeft verbroken. Westpac heeft de opdracht voor de boekencontrole opnieuw aanbesteed en daar PwC niet voor uitgenodigd.

PwC Australië is al maanden kop van Jut nadat een senior partner geheime belastingplannen van de overheid verklapte aan collega’s, die er goede sier mee maakten bij hun klanten. Nadat Australische media deze kwestie onthulden, was PwC zo goed als melaats bij de overheid en tal van grote bedrijven. Allerlei klanten zegden de samenwerking op. Het toezicht op de sector werd opgeschroefd. 

PwC Global voelde zich genoodzaakt om in te grijpen bij de landenfirma. Het bedrijf is diep door het stof gegaan. De top is eruit gegooid en Kevin Burrowes, een oudgediende van PwC, is aan het roer gezet.

Gerelateerde artikelen