Belastingdienst stelt alfa versie NT 10.2.a.1 beschikbaar

De Belastingdienst heeft de extensie taxonomie gereed voor het verzoek/wijziging voorlopige aanslag Inkomstenbelasting/Vennootschapsbelasting en serviceberichten voorlopige aanslag voor fiscaal jaar 2017, Toeslagen en het servicebericht voor Toeslagen.

Deze extensie taxonomie is in de extensie op de NT10.0 opgenomen. Voor het eerst zijn de specificaties voor de teruggaaf dividendbelasting: het verzoek-, de klantregistratie-, de beschikking- en de terugkoppeling fiscaalnummer opgenomen.

De specificatie voor het verzoek teruggaaf dividendbelasting zat ook in de NT10.1. Deze eerder uitgebrachte versie is niet actief gemaakt omdat de opzet onvolledig is gebleken. De Belastingdienst heeft daarom besloten de volledige set aan entrypoints in het kader van teruggaaf dividendbelasting met de NT10.2 uit te brengen.

De extensie bevat ook het servicebericht uitstel inkomstenbelasting/vennootschapsbelasting 2015. Deze specificatie was ook onderdeel van de NT10.1, maar is vanwege meerdere redenen waaronder modelleringkeuzes in de NT10.2 opgenomen.

De extensie NT10.1 hier te vinden.

Gerelateerde artikelen