Belastingdienst: Onjuiste nummering in uitspraak op bezwaar tegen rendement 4%

Deze week heeft de Belastingdienst beslissingen gestuurd naar mensen die bezwaar hebben gemaakt tegen een definitieve aanslag inkomstenbelasting omdat de fiscus uitgaat van een rendement van 4% op spaargeld. Door een technische fout zijn in een aantal brieven de redenen om het bezwaar af te wijzen verkeerd genummerd, zo laat de Belastingdienst weten.

Belastingdienst: ‘Wanneer wij berekenen hoeveel belasting u moet betalen over uw spaargeld, gaan wij ervan uit dat het rendement van uw spaargeld 4% is. Veel mensen zijn het daarmee niet eens omdat de spaarrente tegenwoordig lager dan 4% is. Daarom hebben zij bezwaar gemaakt tegen hun aanslag inkomstenbelasting.

Hebt u bezwaar gemaakt tegen een aanslag inkomstenbelasting? En hebt u een beslissing op dit bezwaar ontvangen met een datum van 1 december 2015? De redenen om het bezwaar af te wijzen, horen te zijn genummerd van 1 tot en met 5. Maar misschien staan er hogere nummers in de brief die u hebt ontvangen. Als dit zo is, heeft het geen gevolgen voor de beslissing op uw bezwaar. Deze blijft geldig.’

Lees ook:

• Bezwaar tegen gebruikt rendement over uw spaargeld

Gerelateerde artikelen