Belastingaangifte alleen in maart en april te versturen

Digitaal belastingaangifte doen kan volgend jaar alleen in maart en april. Dat meldt het ministerie van Financiën.
Eerder werd bekend dat de Nederlanders een maand langer de tijd hebben om aangifte te doen. Moest de aangifte vroeger voor 1 april binnen zijn, volgend jaar ligt de deadline op 1 mei.
Dit jaar konden Nederlanders voor het laatst hun aangifte over 2013 ook in januari en februari digitaal indienen. Dan moesten nog wel veel gegevens zelf ingevuld worden.
In januari en februari krijgen ruim 7,6 miljoen mensen het bericht dat zij aangifte moeten doen over 2014. Zij moeten wachten tot maart, dan staat de vooraf ingevulde aangifte klaar. De Belastingdienst heeft veel gegevens al ingevuld, die dienen gecontroleerd en aangevuld te worden.
De slinkende groep die schriftelijk aangifte doet, kan wel aangifte doen zodra de formulieren binnen zijn.
Nederlanders die hun aangifte zonder wijzigingen willen verzenden, kunnen ook gebruikmaken van een app. De app werd vorig jaar geïntroduceerd, maar was alleen geschikt voor mensen die geen eigen woning, onderneming of bijzondere aftrekposten hebben. Doordat dit jaar ook de hypotheekgegevens zijn opgenomen, kan een grotere groep mensen gebruik maken van de app.
Mensen die in maart aangifte doen, krijgen voor 1 juli bericht van de fiscus. Komt de aangifte in april binnen, dan probeert de Belastingdienst eveneens voor 1 juli te reageren.
Iedereen die inkomensbelasting moet bijbetalen, krijgt eenmalig vier maanden extra de tijd om de betalen. Dat is een gevolg van de inkomensafhankelijke heffingskorting die in 2014 werd ingevoerd, maar niet op tijd in het systeem verwerkt was.
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
Gerelateerde artikelen