Belasting betalen voor marketing en reputatiemanagement: Fair Tax Pledge

Het Britse Fair Tax Mark campagneteam komt met een nieuw initiatief: de Fair Tax Pledge, gericht op kleine ondernemingen en zzp’ers die zich willen onderscheiden als nette belastingbetalers.
Net als het Fair Tax Certificaat, dat vooral gericht is op grotere ondernemingen, wil de organisatie via de Fair Tax Pledge ofwel het ‘Ik beloof plechtig eerlijk belasting te betalen’ keurmerk, die ondernemers te ondersteunen, die graag op tijd de beoogde belasting willen betalen en zich daarop willen laten voorstaan.
 
De Fair Tax Pledge staat open voor elke belastingbetaler die de vijf kernpunten van de campagne onderschrijft. Dat zijn, ten eerste, de bereidwilligheid om alle eigen inkomsten, inclusief die van ondernemingen of organisaties waarbij de ondertekenaar betrokken is, transparant, eerlijk en tijdig aan te geven; de belofte geen gebruik te willen en zullen maken van belastingparadijzen om zo de te belastingaanslagen te verlagen; eveneens geen gebruik te willen maken van door derden aangeboden dan wel moreel onaanvaardbare belastingtrucs; en de toezegging geen enkele boekhoudkundige kunstgreep toe te zullen passen die de geest van de desbetreffende wettelijke bepaling ondergraaft. Bovendien verklaren ondertekenaars dat zij ook hun accountant, als ze die hebben, opdracht zullen geven niets te doen of regelen dat indruist tegen hun eigen verheven standpunten. 
Gerelateerde artikelen