BDO-partners in UK verdienen beter dan EY-collega’s

Fusies, overnames en controles deden resultaten van subtopper pieken.

Partners van BDO in Engeland kregen vorig jaar meer betaald dan hun collega’s bij EY. BDO keerde de partners 760.000 pond uit over het gebroken boekjaar 2020-2021. Dat is meer dan wat een EY-partner kreeg: 749.000 pond

Het was ook een stuk hoger dan de 572.000 pond die partners vorig jaar vingen bij KPMG. Volgens Paul Eagland, managing partner van BDO UK is de hoge bonus bij het middelgrote kantoor eenmalig. BDO is in Engeland nummer vijf van de accountantskantoren.

De omzet en winst in de eerste vijf maanden van het huidige boekjaar van BDO lagen ongeveer 10 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, voegde hij eraan toe. Vooral advies bij de vele fusies en overnames stuwden het resultaat op.

Aan het begin van coronajaar 2020 ontsloeg BDO zevenhonderd medewerkers en kreeg 4,1 miljoen aan overheidssteun. Die betaalde uiteindelijk weer terug aan de staat. Volgens Eagland heeft BDO vooral goed geboerd in de technologiesector en bij bedrijven waar private equities aan het roer staan.

De inkomsten uit audits stegen met 12 procent tot 276 miljoen. Het bedrijf wint marktaandeel met accountancy en controleert in Engeland meer beursbedrijven dan andere kantoren. BDO haalde Grant Thornton in als de op vier na grootste accountant van het Engeland qua omzet na de fusie met Moore Stephens in 2019.

 

 

Gerelateerde artikelen