Bassist U2 wil 10 miljoen euro van voormalig accountant

Adam Clayton, de bassist van de Ierse rockband U2, sleept zijn voormalig accountant en zaakwaar¬nemer Gaby Smyth voor de rechter omdat die verantwoordelijk zou zijn voor mislukte beleggingen die Clayton 10 miljoen euro gekost zouden hebben.

Clayton liet tot voor kort een deel van zijn miljoenen beheren door zijn accountant Gaby Smyth, die in risicovolle beleggingsfondsen in Ierland, Roemenië en België investeerde.

Zo verloor Clayton 4,2 miljoen euro na misinvesteringen in twee Ierse fondsen. Eerder verloor Clayton ook al 6,4 miljoen euro. Smyth had dat geld in een vastgoedproject in het Roemeense Timisoara gestoken. Ook werd er 1,05 miljoen in het European Hotel Consortium in België geïnvesteerd. Die investeringsgroep was van plan een luxehotel te bouwen in hartje Brussel. Maar die plannen gingen niet door en Clayton was zijn geld kwijt.

Clayton stelt nu dat hij vertrouwde op Smyth voor financieel en beleggingsadvies. Zijn voormalig accountant zou nalatig zijn geweest en hem geadviseerd hebben om risicovol te beleggen. Smyth zelf ontkent alle aantijgingen.

Gerelateerde artikelen