Audit fees in VS groeien met 3,4%

Beursgenoteerde ondernemingen in de VS betaalden vorig jaar gemiddeld $1.5 miljoen aan hun controlerend accountant.
Daarmee stegen de fees die in rekening gebracht werden met 3,4%, zo blijkt uit een rapport van de Financial Executives Research Foundation, een research-dochter van Financial Executives International, met een mediane factuurbedrag van zo’n 400.000 dollar.
 
Het rapport telt de totale in 2014 in rekening gebrachte fees van externe auditors op, zich baserend op de respons van 220 financial executives, en vergelijkt deze data met die uit de SEC-filings van ruim 7000 ondernemingen.
Uit deze analyse blijkt dat 20,6% van de ‘filers’ rapporteert dat de interne control over de financiële verslaglegging niet in orde is. Die organisaties betaalden gemiddeld 3% meer voor hun audit dan de gemiddelde factuurwaarde van alle ondernemingen.
 
57% van de ondernemingen met een auditor die gereviewd werd door de Public Company Accounting Oversight Board was het geheel eens met de opmerkingen over hun audit(or)s die zij hoorden van de PCAOB. 43% moest hun controls aanpassen naar aanleiding van diezelfde reviews. Geen van hen werd gedwongen de financiële resultaten materieel te herzien.
 
Meer dan de helft van de respondenten, 58,7%, rapporteerde hogere compliance-kosten gedurende de afgelopen drie jaar. Iets minder dan de helft, 45,3%, was blij met de verbeterde interne control en vond deze de extra kosten meer dan waard.
 
Een kopie van het rapport, met veel meer gegevens, ook van niet beursgenoteerde bedrijven,  is te downloaden via www.ferf.org/reports.
Gerelateerde artikelen