Associated British Foods verruilt KPMG voor EY

Associated British Foods, hier vooral bekend via dochter Primark, heeft na 80 jaar KPMG de deur gewezen.
ABF is een nogal diverse groep bedrijven, die redelijk autonoom hun eigen weg gaan. Wel zijn ze in vijf groepen geordend: Sugar, Agriculture, Retail (een vreemde eend in de bijt: Primark), Grocery (denk aan Twinings Tea) en Ingredients. Na 80 jaar ruilt het concern KPMG in voor EY.
 
Opgericht in november 1935 als Food Investments Limited veranderde de naam al snel, vijf weken later, in Allied Bakeries Limited. Daarna groeide de onderneming gestaag door overnames tot het huidige concern, dat zich vooral bezig houdt met voedingswaren en halffabrikaten daarvoor. In februari 1960 kreeg het concern de huidige naam Associated British Foods Limited. De omzet voirig jaar bedroeg £6.248 miljoen, de adjusted operating profit was £474 miljoen.
 
De voorzitter van de auditcommissie, Peter Smith, dankte KPMG hartelijk voor 80 jaar trouwe dienstverlening.  CFO John Bason kondigde aan dat Primark ( nu al meer dan 250 megastores) een jaar eerder dan gepland de Italiaanse markt gaat bestormen met zijn (veel te) goedkope kleding.  In september as. opent de eerste Primark in de US zijn deuren.
Gerelateerde artikelen